De wargameclub ‘De Achterhoede’

De wargameclub ‘Achterhoede’ bestaat uit twee leden: Marjo van der Heijden en Dick Andriese. Al meer dan dertig jaar zijn wij beiden geïnteresseerd in tinnen figuren en ruim twintig jaar delen we deze belangstelling. Uiteraard werden in die periode geleidelijk aan alle winkels met tinnen of plastic figuren of met boeken over de militaire geschiedenis bezocht. Wij hebben allebei inmiddels een grote voorraad geschilderde en (nog) ongeschilderde figuren en tientallen boeken door de jaren heen verzameld. Jaarlijks worden ook de grotere beurzen bezocht: Duzi (Wesel), Red Barons (Gent), Action (Rheindalen), Crisis (Antwerpen) en sinds een paar jaar ook Salute (London).

Onze aandachtsgebieden zijn ietwat verschillend maar vullen elkaar perfect aan. In al die jaren gezamenlijk aan deze hobby werken werd het idee om zelf een wargame club op te richten steeds sterker en sterker. Om niet in allerlei plannen te blijven hangen hebben we besloten om in 2005 met een demonstratiespel aanwezig te zijn op een van de beurzen. Dit betekende het schilderen van figuren, het bedenken en uitwerken van spelregels en het in elkaar zetten van een landschap. Uiteindelijk wilde we op Crisis (Antwerpen) 2005 ons eerste spel demonstreren en dat is gelukt. Het was een verzameling van figuren die we al hadden liggen (Indianen versus US Army, eind 19de eeuw), in een landschap dat grotendeels bestond (platen met wat bergen, een brug en een fort) en met een zelf ontwikkelde set regels.

We hebben inmiddels aardig wat ervaring opgebouwd en hebben nu al vele demonstratiespellen gespeeld op diverse beurzen. Het bevalt ons prima en we zijn inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende beurs, zie verder het beursschema.

We hebben geen maandelijkse clubavonden en geen clubgebouw maar zijn wel enthousiast hobby liefhebbers. Mocht dit verhaal je aanspreken en zou je het leuk vinden om een keer mee te helpen bij een van onze demonstratiespellen, schroom niet en neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *