Wie zijn wij

Dick is al vanaf jonge leeftijd een verzamelaar van  ‘soldaatjes’, uiteraard begonnen met de in de jaren zeventig zeer populaire plastic soldaatjes van Airfix. Met deze soldaatjes werden eindeloze veldslagen gevoerd. Later sloeg de verzamelwoede ook over naar tinnen figuren aangezien de modellen ook ander periodes besloegen (niet alleen de Wereldoorlogen en de napoleontische periode). Naast andere periodes waren ook de andere schalen (met name de 6 mm figuren) een goede reden om soldaatjes te kopen.

De laatste jaren zijn de tinnen figuren kwalitatief veel beter geworden en is de keuze voor een schaal of periode heel lastig geworden. Mijn voorkeur gaat uit naar figuren van 10 mm, 15mm en 28 mm, qua periode heeft 1850-1914 de voorkeur en dan met name de koloniale figuren. Naast de historische figuren ook belangstelling voor fantasy en bijvoorbeeld ‘Lord of the Rings’ ook populair (ook mede door mijn kinderen die vader’s hobby …).

Marjo is eveneens al van jongs af aan in de weer met soldaatjes, in de jaren zestig begonnen met 54mm Timpo. Na een ‘pauze’ van enkele decennia uit nostalgisch oogpunt de draad weer opgepakt met het beschilderen van figuren in plastic en tin van 54 tot 125mm.
Door het lezen over roemruchte veldslagen toen al snel in de ban geraakt van het wargamen en aldus overgestapt op daarvoor beter geschikte kleinere figuren van 6, 10 en 15mm.
Ondanks de overvloed van beschikbare spelregels voor alle mogelijke periodes uit de militaire geschiedenis, kan ze het helaas niet laten zelf spelregels te ontwerpen. Veel verder dan de ontwerpfase zijn de meeste echter nog niet gekomen.
Hoewel geïnteresseerd in zowat alle historische periodes ligt de nadruk op de 18e en 19e eeuw, waarbij ook alternatieve historie (‘what if’ scenario’s) niet word geschuwd. Ook de maritieme kant heeft haar aandacht.